Wednesday, 30 January 2013

Comeback

assalamu'alaikum w.b.t

Subhanallah, besawang ,beghabuk, bersepah, n segale ber lg la...setahun x sentuh blog ni...


alhamdulillah Allah msh bagi kesempatan utk rase nikmat nyawa yg Die kurniakn. 


cuti semester


walopon baru msk 2 mnggu cuti, actually mcm xtau nak wat pe kt umah...walopon segale bende dah aku wat...rutin harian cam bese pepagi anta mok gi keje, then balik umah wat sarapan, basuh baju, makan. then tgk tb...tp pepagi cter ape la sgt ade kt tb...katun pon x best da skang ni...pastu msk utk mkn tghri...mkn lg...then tgk tb lg....smpi ke ptg....mlm kalo mok call suro amek die,kua la gi amek die...pastu blk umah tgk tb lg....wahaha.rutin x berubah...ntah pape ntah budak ni...(myself)....

besenam kt umh ni kre men skipping je la dlm umah...nak ajk mak jogging, jadual ngaja packed...ngah2...nak wat gym sndri kt umah, x mampu...tali skipping tu je la yg kene thn dek dilibas ari2.

nak keje


da nmenye x pena keje, aku sebenanye nak keje sbb nak experience je...mak x bg...along x bg, ntah ble lak die jd sekutu mak. sokong mak x bg aku kijo...waaa....mak kate da x mkn sgt kt umah nak keje....bkn sbb tu, tkt xde pengalaman langsung psl keje....seriously jealous ngan kengkawan yg waktu cuti2 ni diorg keje...or at least ade la merase keje...nak pengalaman je kot.(even 1 bln je cuti)


online bisnes


mule2 idea ni kelua dr mulut sbb maen2 je...tup2, mok cam seyes je...waa, kene tabung lbh lg ni nak wat modal.sungguh2 mok suh research everything about online bussiness. Rabbi yassir wa la tu'assir...doakan niat murni ini mendatangkan keberkatan buat kami. but still dlm perancangan...insya Allah.


book fair


da strt da kt pwtc...ape lg, mencanak2 nak tmbh koleksi da ni....ahd ni nak ajk mok gi...sblm cri baju utk dinner opis die nnt...cri ape yg aku nak je la gamaknye...xleh nak lme2...ari ahd je pon mok cuti...cian gak kt die, keje penat gle...jarang cuti...kadang2 x cuti langsung...but at least keje die da kurang sket skang ni...alhamdulillah


recently mencari resepi2 dessert utk dibuat...nak isi mase lapang la katekan

alhamdulillah...lapang sblm sempit